Bir ÇALIŞAN'ın ŞİRKETİNE KÜSÜŞÜ



…Sabah mutlulukla uyandığı yatağında, biraz oyalandı ÇALIŞAN. Güneşin doğuşu bugün onun için; yeni gün, yeni iş, yeni ortam ve arkadaşlar demekti. Bu nedenle normalden fazla heyecan ve mutluluk hakimdi ona. Ve olağanca pozitif ruh haliyle işine başladı…
İşe alındığı ilk gün her şeyin daha güzel olacağına inanarak işine ve şirketine tutkuyla bağlandı. Her sabah gülen yüzü ve yüksek enerjisiyle karşıladı çalışma arkadaşlarını. Üstlerinden astlarına kadar herkese “günaydın” der, hal hatır sorar sonra “kolay gelsin” diyerek yollarına uğurlardı.


Günler böylece birbirini izlerken bir sabah fark etti ÇALIŞAN. “Günaydın” karşılamasına nedense yöneticilerinden cevap gelmiyordu. İlk başlarda bunu fark etmemesini ilk günlerin heyecanına verdi. Ancak sonra dikkat etmeye başladı ve anladı ki yöneticileri gerçekten onun orada olup olmadığına bile dikkat etmiyordu. ÇALIŞAN pes etmemeye ve yöneticilerinden dönüş almaya çok kararlıydı her sabah aynı şekilde onları karşılamaya devam etti. Aradan aylar geçti ve umudu azalmaya yüz tuttu. Yine de sabretti ve bekledi.
Gel zaman git zaman derken ÇALIŞAN umudunu tüketti. Senenin sonu gelirken performans görüşmesine çağrıldı. Ve yöneticileri onu değerlendirmeye aldı. Karşılıklı görüşme olacağını sanıyordu ÇALIŞAN ama yanıldı. Yöneticileri onu çoktan değerlendirmiş, notlarını vermişti. ÇALIŞAN’a sadece eksik gördükleri konulardan bahsedip görüşmeyi sonlandırdılar.

ÇALIŞAN daha fazla dayanamadı ve istifa mektubunu yöneticilerine iletti. Çünkü performans görüşmesinde bile kendisine söz hakkı tanınmamıştı. Artık yapılacak tek şey gitmekti ve o da İSTİFA etti….
SIRADAN HİKAYELERİN SIRADAN OLMA SEBEBİ VAR OLDUKLARI VE UMURSANMADIKLARI GERÇEĞİDİR. İŞTE BU YÜZDEN ÇALIŞANLARIN HER ZAMAN DAHA İYİ MAAŞ İÇİN GİTTİĞİ SANILIR. OYSA BİR “İNSAN KAYNAKLARI” BİLİR Kİ ÇALIŞAN HER ŞEYDİR.

KIYMETLERİMİZİN BİLİNMESİ TEMENNİSİYLE



4 yorum:

  1. Neslihan hanım merhaba,
    Emeğinize sağlık çok önemli bir konuya değinmişsiniz.Önce İnsan ve İnsan Değerleri.
    Bir Günaydın kelimesine karşılık verip, sen de varsın ve değerlisin diyemeyenler.Buna sebep olanlar o güzel dilekleri kendilerine bile layık görmüyor ise buralarda geçirilen zaman da kuşkusuz kayıp zaman olacak.
    En iyi dileklerimle,

    YanıtlaSil
  2. İlginize ve yorumunuza teşekkür ederim Nedim Bey.

    YanıtlaSil
  3. Firmalar genel politika olarak sanırım insan odaklı değil,iş odaklı yaşadıkları için kimin iş yaptıgı degil işin yürüyor olması önemli,personel en üst performansı sergilese de görmezden gelmeyi tercih ediyor..Konuyu çok güzel şekilde özetlemişsiniz..Ayrıldığım şirketin sorunuda buydu...Temenninize katılıyorum umarım sizin açınızdan gerçekleşir.

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle yorumunuz ve ilginiz için teşekkür ederim Mehmet Bey.
    Maalesef işi yapanın insan olduğunu unutarak hareket eden firmalara sahibiz. Ancak bizler umudumuzu yitirmeden elimizden geldiğince kendimizden başlayarak değişikliği sağlayabiliriz.

    YanıtlaSil