Özgün çalışan sendromu…




“Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır” atasözüne katılıyor musunuz? Eğer siz buna katılıyorsanız ve yöneticinizin katılmıyorsa; iş yerinde stres artırıcı bir nedeniniz daha var demektir.

Her birey kendine özgü bir şekilde çalışır. Masası dağınıkken daha rahat çalışan biriyseniz düzenli masada çalışan iş arkadaşlarınız size ilginç gelebilir. İş yapış tarzınız hızlı ise iş yerinizde agresif olarak etiketlenebilirsiniz. Bir ihtimal pozitif düşünen birine rastlarsanız o sizin seri bir çalışan olduğunuzu düşünebilir.  Sizin yaptığınız iş başka biri tarafından farklı bir şekilde yapılmış olabilir. Muhtemelen yapılıyordur ya da yapılacaktır.
Buraya kadar kimsenin bunun tartışmaya neden olacak bir konu olduğunu düşünmediğini sanıyorum. Zaten sorunumuz burada başlıyor. Bazen yöneticiniz gelip size biraz düzenli çalışmanız gerektiğini söyleyebilir. Bilmez ki o masa dağınık olsa da siz iç huzuruyla çok iyi iş çıkarıyorsunuzdur. Ta ki o gelip sizi negatif enerjisiyle uyarana kadar.

Bunun benzerini çalıştığınız bir konuyla ilgili yaşamanız da olasıdır. Raporlama için kendinize göre bir tablo hazırlarsınız. Verileriniz doğru olabilir, şekil, içerik, sonuçlar, istenenler her şey yerli yerindedir. Ancak bu sizin düşünceniz. Yöneticiniz kendi kafasında farklı bir tasarım yaptıysa sizden onu sunmazını bekler. Ve sunum sonrası hazırladığınız raporu çöpe atabilirsiniz çünkü “Bu olmamış, yeterli değil, bunu şu şekilde yapmalısın” tarzı bir eleştiri alabilirsiniz.

Unutmayın, siz bir bireysiniz. Kendi tarzını olması gayet doğal. Bu ve benzeri durumların motivasyonunuzu olumsuz etkilemesine izin vermeyin.

2 yorum:

  1. doğru tespit, dağınık masa sahibi yöneticimin yoğunluktan dağılan masama eleştirisi olmuştu

    YanıtlaSil
  2. Evet, motivasyon arttırıcı bir yazı olmus

    YanıtlaSil