Pozitif Olmak


Çalışma hayatındaki stres ve güçlükler, sağlık sorunları, hızla geçen zaman, aile ve iş ortamı, günümüzün hızlı yaşam temposu ve daha birçok nedenle pek çok kişi bu terimi unutmuş olsa da “Pozitif Olmak” hala kitapların en ilgi çekici konularından biridir.
Yapılan araştırmalar sadece iş hayatında değil günlük hayatımızda da pozitif olmanın bize bedenen ve ruhen iyi geldiğini gösteriyor. Bir çok insan bunun için meditasyon ve yoga yapıyor. Sadece işte yaşadığı stresi, olumsuz gelişmeleri unutmak için iş çıkışında spora giden çalışan sayısı epey fazla. Bazı şirketlerde bunun için spor salonları da mevcut.




Peki pozitif olmak için neler yapılabilir?
Pozitif olmanın çalışırken bize katkısı nelerdir?
İş yerinde yaşadığımız onca stresin üzerine bunu başarabilmek mümkün müdür?

İlk olarak bunu istemek gerekiyor. Her konuda ilk adım istemektir. Pozitif olmak pozitif düşünmekle başlar. Bunun için düşüncelerinizi takip edin. Olumsuz düşüncelerinizin farkında vardığınızda yerine olumlu bir düşünce yerleştirin. Güne güzel düşüncelerle başlayın. Patronunuz, hata yaptığınızda size kızacak diye endişe etmek yerine hatanızın telafisine odaklanın. Müşterilerinizin size kaba davranması ya da beklediğiniz ödemenin zamanında gelmemesi sizi strese sokmasın. Müşterinize pozitif ve güler yüzle yaklaştığınızda onun da size aynı şekilde karşılık vereceği aklınızdan çıkmasın. Ödemenin bugün olmamasının nedenleri olabileceğini düşünün ve alternatif çözümler üretin.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki pozitif insanlar iş yerlerinde daha kolay terfi alıyorlar. Yaşadıkları olaylar karşısında özgüven kazanıp yaşamlarında daha sağlam adımlarla ilerliyorlar. Sosyal ortamların aranılan yüzleri olup, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürüyorlar.
Pozitif olmak diğer her şey gibi emek ister. Bu süreç uzun olabilir ancak başarmak istemekle başlar. Yapabileceğinize inanın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder